FinansWatch

Morgan Stanley lånte 553 mia. fra staten

Storbanken lånte i al hemmelighed 107 mia. dollar fra den amerikanske centralbank, da finanskrisen eksploderede i 2008.

I løbet af september i 2008 trak investorer 660 mia. kr. ud af Morgan Stanley. Det tvang banken til at bede centralbanken om et astronomisk lånebeløb – større end nogen anden bank i USA. Det skriver Bloomberg, der har fået omfattende aktindsigt i materiale fra undersøgelserne af bankernes rolle i finanskrisen.

Morgan Stanley briefede i begyndelsen af september 2008 centralbanken om, hvad banken i værste fald måtte se sig nødt til at låne. Beløbet lå på det tidspunkt lige over 50 mia. kr. Ved månedens udgang var situationen ti gange værre, og banken hjemtog mere end 550 mia. kr. i kapital fra centralbanken.

Fortalte intet til aktionærer

Det er ikke tidligere offentliggjort over for bankens aktionærer, at den havde så store lån fra centralbanken. Da lånet toppede, var det større end konkurrenten Citigroup, der ellers har en dobbelt så stor balance som Morgan Stanley.

Ifølge Bloomberg beskrev Morgan Stanley sin likviditet som stærk den 29. september 2008, uden altså at fortælle investorerne, at bankens overlevelse udelukkende afhang af lån fra centralbanken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs