A.I.G. sagsøger BoA for 51 mia.

Nyt kæmpesøgsmål på vej fra forsikringsgiganten A.I.G., der føler sig svindlet af Bank of America til at købe risikable boliglån op til finanskrisen.

Retssagen er den hidtil største af sin slags anlagt af én investor. I alt er der efter finanskrisen anlagt private søgsmål for lige over 1 billion kr. af investorer, der føler, at bankerne misinformerede omkring værdien af de risikable subprime-lån i årene op til finanskrisen, skriver New York Times.

Det er især selskaberne Merryl Lynch og Countrywide Financial, der står for skud i søgsmålet, men siden de begge er opslugt af Bank of America, er det altså denne, der må stå på mål for anklagerne.

Flere retssager på vej

Ifølge New York Times’ kilder tæt på processen forbereder den primært statsejede forsikringskæmpe lignende retssager mod Goldman Sachs, JP Morgan Chase og Deutsche Bank i håb om at genvinde nogle af de knap 150 mia. kr., koncernen tabte på de værdiløse realkreditobligationer.

De mere end 90 private retssager, som investorer har rejst, står i skarp kontrast til de offentlige myndigheders undersøgelse, der indtil videre kun har bragt tre tiltaler med sig – og ingen af disse er mod ledende medarbejdere, skriver New York Times.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også