FinansWatch

Bank of England advarer mod indeksfonde

Bank of England advarer mod, at store investeringer i indeksfonde, såkaldte Exchange Traded Funds, ETF, der handler med råvarer, kan true det globale finansielle system.

Bank of England's finanstilsynsmyndighed mener, at de massive investeringer i råvarer kan give prisbobler på markedet. Det skriver The Guardian.

Paul Fisher, der er seniorembedsmand i det nye britiske finanstilsyn under Bank of England, siger, at indeksfondene er ugennemsigtige og komplekse og det kan få investorerne til at løber en større risiko, end de er klar over. Finanstilsynet mener, at indeksfondene kan blive en risikofaktor for det finansielle system i takt med at fondene udvikler sig.

"Den makroøkonomiske bekymring er, at søgen efter større afkast fordrer finansiel innovation og vækst i visse dele af det finansielle system, hvor risiciene ikke fuldt forstået, specielt, hvis det fører til indbyrdes forbundenhed i banksystemet," sagde Paul Fisher på et møde med institutionelle investorer og understregede, at det er et område, finanstilsynet vil kigge nærmere på.

Markedet for indeksfondene vokset kraftigt og vurderes til at have en værdi på 300 mia. dollar (ca. 1541 mia. kr.).

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs