FinansWatch

Monsterbonus skaber politikervrede i Storbritannien

Topchef i statsejet britisk bank får angiveligt 2,5 mio. pund i årsbonus. Oppositionen kræver indgreb.

Foto: Kirsty Wigglesworth

22 mio. kr. i bonus. Så meget ekstra oven i lønnen kan 2010 ende med for Stephen Hester, der er adm. direktør i Royal Bank of Scotland Group, skriver Bloomberg.

Det vil bringe hans samlede løn op på 6,8 mio. pund, svarende til 60,8 mio. kr. Og den sum har skabt furore i Storbritanniens politiske miljø; staten ejer nemlig 83 pct. af aktierne i Royal Bank of Scotland-koncernen, skriver Bloomberg.

Både Premierminister David Cameron fra de konservative og vicepremierminister Nick Clegg fra de liberale demokrater har antydet, at Hesters bonus - og Royal Bank of Scotlands samlede lønpolitik - bør ligge i den nederste ende, når finanssektorens bonusser gøres op, og Clegg har udtrykkeligt krævet, at lønningerne i de statsejede banker bør afspejle både "fornuftighed" og "gennemsigtighed."

Kræver indgreb

Cameron har tidligere afvist, at Stephen Hesters bonus når et niveau omkring de 2,5 mio. pund. Men oppositionen lugter blod, og den nye Labour-leder Ed Miliband krævede i dag handling.

"Regeringen er nødt til at gribe ind over for Stephen Hesters bonus. Han bør ikke få en bonus af den størrelsesorden, der er blevet talt om," sagde Miliband ifølge Bloomberg ved en pressekonference i London.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs