FinansWatch

Grønlandsbanken klar til kamp om kunder

Med en solvensoverdækning på mere end 100 pct. har Grønlandsbanken maser af plads i budgettet til at gå ind i den skærpede kamp om nye privatkunder. Samtidig er man forberedt på en eventuel SIFI-udnævnelse.

Med et solvensbehov på 10,4 pct. og en solvens på 21 pct. er der mildest talt rigeligt med kapital, hvis banken skulle ønske sig at udvide eller overtage andre banker. Men pengene skal bruges fornuftigt, lyder det fra direktør Martin Kviesgaard, som satser på at stå skarpt i priskonkurrencen, når privatforbruget i Grønland forhåbentlig snart kommer op i gear igen.

”Vi har skærpet vores priser fordi vi gerne vil tage markedsandele. Der er konkurrence fra både BankNordik og de danske institutter, men vi mener, at vi er i så god form, at vi godt kan gå lidt hårdere efter nye forretninger. Vi fylder meget i markedet i forvejen, så vi vil primært koncentrere os om at få fat i den ny aktivitet – særligt på privatkundeområdet, hvor der sker meget på bolighandelsområdet i øjeblikket,” siger Martin Kviesgaard, direktør i Grønlandsbanken, til FinansWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs