FinansWatch

FIH: Mange flere renteforhøjelser venter forude

Chefen for FIH Erhvervsbank er klar til at gå til Nationalbanken. Samtidig håber banken at kapre flere indlån.

Topchefen i Danmarks sjettestørste bank er ikke i tvivl. Det bliver meget dyrere for danske virksomheder at låne, og der bliver hård kamp om de kunder, der har råd til at betale højere renter, og som ikke kan gå andre steder hen end i banken.

»Det er blevet mellem 1,5 og 3 procentpoint dyrere at finansiere sig som bank - for dem, der overhovedet kan låne - og det er slet ikke væltet over på kunderne. Indtil videre har bankerne klaret sig med ikke at optage den dyre gæld, men det kan ikke fortsætte. Indtil markederne normaliserer sig, udestår en række renteforhøjelser,« siger topchefen i FIH Erhvervsbank, Bjarne Graven Larsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs