FinansWatch

Moody's advarer FIH efter pandora-massakre

Prisen for Pandoras kursfald kan blive endnu dyrere for FIH Erhvervsbank end de 730 mio. kr., som banken allerede har oplyst, at aktiernes styrtdyk isoleret set har kostet. Moody's genovervejer bankens ratings.

Det store tab får nemlig kreditvurderingsbureauet Moody's til at overveje at sænke sin rating af banken, der i øjeblikket er vurderet til Ba2/D - altså i forvejen i kategorien af obligationer med tvivlsom kreditkvalitet.

- Efter Moody's mening vil sidste uges skarpe kursfald i Pandora og den deraf følgende reduktion af FIH's kapitalisering bidrage til de vanskeligheder, FIH allerede står over for, når banken skal refinansiere sin gæld, skriver Moody's.

Moody's analyserer

FIH ejer indirekte en del af Pandora, da banken har investeret i kapitalfonden Axcel III, der er med i ejerkredsen. Ved årsskiftet værdisatte FIH sin andel i Pandora til 285 kr. pr. aktie, hvilket på det tidspunkt var 15 pct. under markedsværdien. Mandag lukkede Pandora i kurs 47.

Som konsekvens af det store tab er Moody's gået i gang med en analyse af, om FIH kan bevare sin Ba2-rating for den langfristede gæld. Også kreditkarakteren D for bankens finansielle styrke er under revision, oplyser Moody's, der dog noterer sig, at banken sandsynligvis vil kunne få støtte fra sine ejere, i særdeleshed ATP.

Sjøgreen: En stor negativ overraskelse

Pandora-nedtur koster FIH 730 millioner

Ugebrev: FIH skal slanke balancen med 28 mia.

FIH-chef: Vores plan er klar om 4 måneder

Moody's giver nyt hak til FIH

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs