Færøske Eik kan være solgt i denne uge

I Sidste uge fik de danske privatkunder ny ejer, og inden jul kan den færøske Eik Bank ligeledes være solgt.

Eik Banks danske privatkunder fik ny bankforbindelse i sidste uge, da Spar Lolland mere end fordoblede sin kundemasse med købet af Eik Banks internetaktiviteter. Men tilbage på Færøerne ligger en anden del af Eik, nemlig den oprindelige færøske forretning, og den del kan meget vel være solgt inden jul. Det oplyser bankens direktør, Jørn Astrup Hansen, til RB-Børsen.

"Banken overgår formentlig i nyt ejerskab, uden at man skiller aktiver ud. Der er formentlig nogle danske engagementer, der bliver ført tilbage til København, således at den færøske del forhåbentlig bliver solgt til nye ejere, meget gerne inden jul," siger Jørn Astrup Hansen.

Han anslår, at de engagementer, der skal skilles ud fra banken, har en værdi på omkring 1 mia. kr. Der er både tale om aktiver og låneengagementer. Når de er skilt ud, vil køberne får lov til at beslutte, om de vil have dem med eller ej.

Trængsel i datarum

"Vi har haft flere købere i datarummet, og der er indgivet bud, og der forhandles i øjeblikket med potentielle købere," siger han.

Eik Bank blev delt i to, da det stod klart, at banken skulle overtages af Finansiel Stabilitet. Den danske del bestod af en internetbank med 87.000 privatkunder, som Sparekassen Lolland købte i sidste uge, samt en række erhvervskunder, pantebrevsengagementer og investeringskreditter, som fortsat ligger i Finansiel Stabilitet.

Den anden del var den færøske, som Jørn Astrup Hansen blev sat i spidsen for. Den del vil efter omstruktureringen og tilbageleveringen af enkelte engagementer til Danmark, fremstå som "en almindelig provinsbank", forklarer Jørn Astrup Hansen.

Direktøren understreger, at han ikke er en del af forhandlingerne om salget. Den del står Finansiel Stabilitet for, og her ønsker direktør Henrik Bjerre Nielsen ikke at kommentere processen i detaljer.

"Vi er i dialog. Vi håber stadig, at vi finder en form for afklaring inden jul," siger Henrik Bjerre-Nielsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også