FinansWatch

EBH klar til at sagsøge tidligere ledelse

EBH Bank er nu klar til at sagsøge sin tidligere ledelse samt tidligere ledelse og revision i Løkken Sparekasse, der blev lagt sammen med EBH. Bestyrelsesformand Ole Jørgensen vil endnu ikke kommentere på størrelsen af erstatsningskravet.

Bestyrelsen i EBH Bank, der er ejet af Finansiel Stabilitet, har her til formiddag enstemmigt besluttet at sagsøge den tidligere ledelse og revision i EBH Bank og Løkken Sparekasse.

Det fremgår af et referat, som Finansiel Stabilitet netop har ofentliggjort. EBH er dermed formelt bemyndiget til at anlægge søgsmål om erstatning mod den tidligere bestyrelse, direktion, interne og eksterne revision, fremgår det af referatet.

Det blev samtidig godkendt, at banken kan anlægge sag mod den tidligere ledelse og revision i Løkken Sparekasse, som blev lagt sammen med EBH Bank.

Godt grundlag for stævning

Allerede tidligere på måneden blev det kendt, at de nye ejere af banken, Finansiel Stabilitet, ville sagsøge den tidligere ledelse, da de indkaldte til ekstraordinær generalforsamling. Timingen hænger sammen med, at der er risio for, at sagerne udløber, hvis ikke stævningerne bliver indleveret inden årsskiftet.

De to pengeinstitutter er blevet undersøgt i en foreløbig advokatundersøgelse, som opfordrede bestyrelsen til at efterforske krakkene yderligere. Efterfølgende har to advokatfirmaet gravet endnu dybere, og det er dem, der har lavet de første udkast til stævningerne.

Bestyrelsesformand tavs indtil videre

Bestyrelsesformand i EBH Bank Ole Jørgensen vil ikke kommentere på, hvor meget erstatsningskravene lyder på, før de implicerede har set stævningen.

"Jeg vil have, at de mennesker, det drejer sig om, får mulighed for at få stævningen i hånden, før jeg melder ud om, at det er X beløb for det ene og Y-beløb for det andet," siger han til FinansWatch.

Det er advokatfirmaerne Plesner og Gorrissen & Federspiel, der står bag den anden undersøgelse af bankerne, som har formuleret stævningerne, der nu inden nytår vil blive indleveret til retten.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs