FinansWatch

Mobilepays overmand i Norge vil ikke afvise dansk entre

Det er ikke umuligt, at den norske mobilbetalingsløsning Vipps går ind i Danmark og Sverige, fortæller topchefen til Børsen.

Foto: /ritzau/Linda Johansen/

Onsdag droppede Nordea samarbejdet med Danske Banks mobilbetalingsløsning Mobilepay i Norge og for i stedet at gå sammen med norske Vipps. Det fik Mobilepay til at melde ud, at man lukker ned i Norge. Nu siger Vipps til Børsen, at nordmændene ikke vil afvise at gå ind i Danmark.

I et interview med Vipps-boss Rune Garborg fortæller han, at der er en forventning fra kunderne om betalingsløsninger, der går udover landegrænser, og på spørgsmålet om, hvorvidt han kan se for sig, at Vipps går ind i andre lande, som f.eks. Sverige og Danmark, svarer han:

"Vi kan ikke udelukke, at vi går ind på andre markeder. Men vores primære fokus er at gøre Vipps tilgængelig i alle betalingssituationer i Norge, hvor vi vil lancere i fysiske butikker om nogle måneder, samtidig med at vi arbejder på at øge antallet af netbutikker fra 1000 i dag. Derudover ser vi et stort potentiale på fakturabetalinger fremadrettet."

Vipps blev oprindeligt etableret af den norske bank DNB, men i dag står en lang række andre norske banker også bag.

Mobilepay fastholder nordisk ambition trods exit i Norge

Danske Bank om Mobilepay i Norge: "Vi skulle måske have stoppet noget før"

Forsiden lige nu

Fem år gammel sender stadig syge i forsikringshul

På trods af at førtidspensionsreformen blev vedtaget i 2013, er der stadig kunder, der ikke kan få dækning for tab af erhvervsevne på trods af at have en sådan forsikring hos deres pensionsselskab.

Vækst-sparekasse bremser en smule op

Efter igen og igen at have brudt Finanstilsynets retningslinjer for udlånsvækst holder Dragsholm Sparekasse sig i 2017 lige akkurat inden for grænsen. Væksten er dog stadig markant, hvilket blandt andet skyldes overtagelsen af Refsnæs Sparekasse.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere