Mail sår tvivl: Hvornår vidste Danske Bank, der foregik hvidvask?

En intern mail hos Danske Bank viser, at bankens koncerndirektion potentielt set i april 2013 var advaret om, at der var problemer i den estiske filial. Det skriver Berlingske Business.
Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen
Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Dansk Banks filial i Estland har dannet centrum i to sager om hvidvask. Den ene om penge fra Moldova og den seneste om milliarder af kroner fra Aserbajdsjan, som muligvis er blevet brugt til bestikkelse af embedsfolk. Et væsentligt element i begge sager har været, om og hvornår bankens ledelse blev bekendt med problematikken.

Danske Bank har selv tidligere meddelt, at man blev opmærksom på problemer med hvidvask i den estiske filial i 2014. En intern mail, som Berlingske Business er kommet i besiddelse af, viser dog, at ledelsen blev orienteret om problemerne i foråret 2013. Det skriver Berlingske Business. Avisen har tidligere citeret dele af mailen, men bringer den nu i sin fulde længde.

"Det er af afgørende betydning for banken, at vi ikke får nogen problemer i forhold til dette spørgsmål. Vi kan ikke risikere nye påbud på hvidvaskområdet," skriver chefen for bankens hvidvaskkontrol, Niels Thor Mikkelsen, i mailen, som er fra april 2013.

I mailens emnefelt står der: Blacklisted Russian customers, og den indledes med følgende sætning: "Vi er blevet kontaktet af de danske finanstilsyn, som er blevet kontaktet af de estiske finanstilsyn." Den afslørende mail er blandt andre sendt til koncerndirektør og formand for bestyrelsen i Danske Banks baltiske afdelinger, Mads Jacobsen, og den øverste chef for bankens estiske filial, Aivar Rehe.

Se hele mailen HER.

Storbanker afviste at tage imod hvidvask-penge fra Danske Bank

Medie: Diktatur-milliarder strømmede gennem Danske Bank

Minister: Danske Bank har groft forsømt ledelsesansvaret

Danske Bank er indtil videre sluppet for hvidvask-ransagning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også