FinansWatch

Børn på kan nu få eget betalingskort

Børn helt ned til 7-årsalderen kan nu få deres eget betalingskort i Danske Bank og Nordea. Flere banker er ifølge TV2 på vej med lignende løsninger.

Danske Bank og Nordea har indført betalingskort til børn helt ned til 7 år. Og flere banker er på vej med lignede løsninger. Det skriver TV2.

Danske Bank lancerede sit børnebetalingskort i juni, og foreløbig har 8000 bestilt et kort. Med kortet følger en app, hvor børnene kan følge med i, hvor mange penge, de har stående i banken. Forældrene kan se og styre børnenes forbrug i Danske Banks mobilbank.

"Mange af vores kunder har efterspurgt en nemmere måde at håndtere lommepenge på. Forældrene vil gerne overføre lommepenge digitalt og følge med i barnets forbrug," siger Thomas Mitchell, der er chef for Danske Banks privatkunder i Danmark.

Forbrugerrådet ser betalingskort til børn som en fin mulighed, så længe forældrene har mulighed for at nægte børnene at bruge kortet. Børnerådet mener derimod at det er for tidligt for børn i 7-årsalderen at få et betalingskort.

Massiv kritik af danske bankers gebyrfinte

Danske Bank: Unge fravælger dankort

 

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere