FinansWatch

Danske Bank vil nå it-iværksættere med nyt vurderingssystem

Landets største bank sætter nu ind for at blive bank for størstedelen af nye danske it-succeser i opstartsfasen, skriver Børsen.

Foto: Stine Bidstrup

Danske Bank åbner kassen for it-iværksættere, skriver Børsen. Banken vil således være bank for en stor del af de nye danske opstartsvirksomheder på it-området, som måske en dag vokser sig større.

Derfor har Danske Banks Mobilelife-udviklingsafdeling rekrutteret 25 rådgivere, som forstår nye forretningsmodeller, og samtidig har banken nu også udvikle et nyt vurderingssystem, et såkaldt scorecard, som vurderer de nye virksomheder på forskellige parametre i forhold til lånerisikoen.

"Opstartsvirksomheders finansieringsbehov går i cyklusser, men vi har en ambition om at få en markedsandel på 80 pct. blandt de virksomheder i Danmark, som har fået over en mio. euro i risikovillig kapital," siger Klavs Hjort, innovationschef for erhvervsområdet i banken, til avisen.

Parametrene i scorecardet er blandt andet beliggenhed i forhold til innovationsmiljø, vækst, loyalitet og værdiansættelse. I en tilhørende artikel fortæller Toke Kruse fra it-firmaet Billy, at det er lykkedes at ham at få et driftslån hos Danske Bank, hvor renten er "tættere på 5 pct.", hvilket han mener er lavt, da kassekreditter ellers kan have en rente på over 10 pct.

Danske Banks June venter stadig på gennembrud

Danske Bank klar med sin nyeste fintech-satsning

Forsiden lige nu

Thomas Borgen: Hvidvasksag har ikke distanceret os fra kunderne

På trods af at halvdelen af danskerne mener, at Danske Banks troværdighed har lidt knæk som følge af bankens hvidvasksag, mener bankens topchef, Thomas Borgen, ikke, at Danske Bank er blevet distanceret fra kunderne og samfundet, fortæller han til FinansWatch.

Danske Bank-regnskab koster aktionærerne knap 20 mia. kr.

Danske Bank skuffede markant i forhold til analytikernes forventninger ved fremlæggelsen af halvårsregnskabet. Det får aktiekursen til at falde med en tiendedel. Banken er i år nu over 60 mia. kr. mindre værd end ved udgangen af 2017. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere