FinansWatch

Danske Bank vil nå it-iværksættere med nyt vurderingssystem

Landets største bank sætter nu ind for at blive bank for størstedelen af nye danske it-succeser i opstartsfasen, skriver Børsen.

Foto: Stine Bidstrup

Danske Bank åbner kassen for it-iværksættere, skriver Børsen. Banken vil således være bank for en stor del af de nye danske opstartsvirksomheder på it-området, som måske en dag vokser sig større.

Derfor har Danske Banks Mobilelife-udviklingsafdeling rekrutteret 25 rådgivere, som forstår nye forretningsmodeller, og samtidig har banken nu også udvikle et nyt vurderingssystem, et såkaldt scorecard, som vurderer de nye virksomheder på forskellige parametre i forhold til lånerisikoen.

"Opstartsvirksomheders finansieringsbehov går i cyklusser, men vi har en ambition om at få en markedsandel på 80 pct. blandt de virksomheder i Danmark, som har fået over en mio. euro i risikovillig kapital," siger Klavs Hjort, innovationschef for erhvervsområdet i banken, til avisen.

Parametrene i scorecardet er blandt andet beliggenhed i forhold til innovationsmiljø, vækst, loyalitet og værdiansættelse. I en tilhørende artikel fortæller Toke Kruse fra it-firmaet Billy, at det er lykkedes at ham at få et driftslån hos Danske Bank, hvor renten er "tættere på 5 pct.", hvilket han mener er lavt, da kassekreditter ellers kan have en rente på over 10 pct.

Danske Banks June venter stadig på gennembrud

Danske Bank klar med sin nyeste fintech-satsning

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere