FinansWatch

Storbanker afviste at tage imod hvidvask-penge fra Danske Bank

Mens Danske Bank i flere år brød hvidvaskreglerne og lod penge fra styret i Aserbajdsjan køre gennem flere konti i banken, afviste andre banker at tage mod pengene fra Danske Bank, skriver Berlingske.

I sagen om hvidvask af milliarder fra regimet i Aserbajdsjan via Danske Bank kan Berlingske Business i dag fortælle, at andre storbanker afviste at tage mod penge fra banken. Det gælder blandt andet Deutsche Bank og Emirates NBD Bank, som i stedet sendte beløbene retur til Danske Bank med henvisning til eksempelvis "følsomme forhold" eller "interne retningslinjer". Alligevel undlod Danske Bank selv at gribe ind i over et år, skriver avisen.

"Det var endnu en anledning for Danske Bank til at lave en undersøgelse af kunden, hvor de kunne have endt med at hakke hælene i. Den anledning bruger den tilsyneladende ikke. Banken har svigtet i forhold til at tjekke betalingerne, som de skal ifølge hvidvaskreglerne," siger Jakob Dedenroth Bernhoft, direktør i Revisorjura.dk, til avisen.

Som eksempel nævner avisen, at Deutsche Banks amerikanske filial i sommeren 2013 f.eks. sendte en betaling på knap 1,5 mio. kr. retur "på grund af interne Deutsche Bank-regler". Modtagerkontoen tilhørte et selskab registreret i Hongkong, som ikke havde nogen kontaktoplysninger, og som siden er blevet opløst.

Ifølge bankforsker Lars Krull burde Danske Bank have set begrundelsen fra den tyske bank som et klart faresignal, da den slags er usædvanligt, siger han til Berlingske Business. Danske Bank afviser at kommentere konkrete kundeforhold eller transaktioner, men erkender over for avisen, at banken i perioden ikke gjorde sit arbejde godt nok.

Danske Bank vil ikke oplyse indtjening på hvidvask

Danske Bank brugte halvandet år på oprydning efter hvidvask

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere