FinansWatch

Ung iværksætter kritiserer Danske Bank for sløv sagsbehandling

Danske Bank har siden juni behandlet en ansøgning om en indlånskonto uden kredit fra en ung iværksætter, der nu retter en kritik af banken for den lange ventetid. Det skriver Finans.

Danske Bank kritiseres for at være for langsomme.

20-årige Mille Blem startede i sommers et lille konditori og rettede derfor i juni henvendelse til Danske Bank for at få oprettet en almindelig indlånskonto uden kredit. Men det er ikke gået så hurtigt som forventet, hvilket hun kritiserer på erhvervsmediet Finans.

Bankrådgiveren i Danske Bank har blandt andet krævet en lejekontrakt på virksomhedens lejemål, og ifølge Finanstilsynet afhænger mængden af dokumentation af, hvor stor risiko banken vurderer, at deres kunder har i forhold til hvidvaskreglerne og forhindring af terrorfinansiering.

Efter mediets henvendelse har banken nu oprettet indlånskontoen til den unge iværksætter. Ifølge Danske Bank drejer det sig ikke kun om lovgivningen på området.

"Vi har ikke kun en pligt, fordi lovgivningen siger sådan, og myndighederne fortæller, at vi skal gøre sådan, men vi har også en pligt på samfundets vegne til at agere som første værn i bekæmpelsen af terrorfinansiering og hvidvask, og det tager vi ganske alvorligt i Danske Bank," siger direktør for business banking Danmark i Danske Bank, Niels Bang-Hansen, til mediet Finans.

Danske Bank stopper med offentliggørelse af Mobilepay-beskeder

Stor kritik af danske bankers information om gebyrhop

Forsiden lige nu

Tryg vil investere 674 millioner i ejendomsfonde

En række større ejendomssalg reducerer værdien af Trygs investeringsejendomme med én mia. kr., men forsikringskoncernen er parat med nye investeringer i 2018, fremgår det af årsregnskabet.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere