FinansWatch

Danske Bank køber kunstig intelligens af IBM

Danske Bank har indgået en 10-årig aftale med den amerikanske softwareleverandør IBM, som blandt andet omfatter IBM's kunstige intelligensprogram.

Danske Bank og IBM har netop indgået en 10-årig kontrakt, som blandt andet omfatter indføjelsen af IBM's kunstige intelligens Watson i Danske Banks it-systemer.

Det skriver IBM i en pressemeddelelse.

Tilføjelsen af Watson til IBM's eksisterende cloud-løsninger, som Danske bank benytter sig af, vil automatisere en lang række processer og gøre dem mindre ressourcekrævende, hvilket vil frigøre it-kræfter til andre opgaver i huset, lyder det i meddelelsen.

Hos Danske Bank ser man frem til for alvor at tage Watson-ydelserne i brug.

"Efter vi med succes har testet den kognitive overvågningsløsning, som er del af den nye platform, så vi en markant reducering i antallet af serverhændelser," siger Jan Steen Olsen, som er teknisk direktør i Danske Bank og executive vice president, i meddelelsen og fortsætter:

"Med den nye platform vil vi være i stand til at handle på eventuelle hændelser før de sker, og vi kan bevæge os tættere på et automatiseret og integreret system, som er konstant online."

Hos IBM mener man, at automatisering gennem software som Watson er fremtiden for en lang række af især de mere gængse it-processer og opgaver, som i dag udføres i virksomhederne.

"I takt med at virksomhedernes behov udvikler sig, og det nødvendige tempo i processerne blot accelererer, er der brug for pålidelige og konsistente it-løsninger set ud over hele it-området," lyder det i meddelelsen fra IBM senior vice president for globale teknologiservices Martin Jetter, som uddyber:

"Det nødvendiggør skabelsen af et miljø, hvor virksomheder kan fokusere på at drive deres forretning, mens en stor del af deres it vil køre autonomt," siger han og henviser til opgaver som de, Watson er i stand til at udføre.

Som en del af aftalen vil Danske Bank overtage de mere operationelle aktiviteter, og IBM vil levere mainframeinfrastruktur som en service samt flere kognitive tjenester, herunder Predictive Insight, Dynamic Automation og Watson for IT Helpdesk.

Denne artikel er leveret af vores søstersite ITWatch.

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere