FinansWatch

Danske Bank vinder Finansforeningens Informationspris

Landets største bank blev hædret ved Finansforeningen nytårsmiddag onsdag aften. Samtidig fik børsdebutant årets specialpris.

Foto: DANICA

Onsdag aften fandt den traditionsrige nytårsmiddag i Finansforeningen sted, og her kunne Danske Bank glæde sig over at vinde årets Informationspris.

Prisen, som banken blandt andet også vandt i 2007, blev overrakt af formanden for foreningens regnskabsudvalg, Niels Granholm-Leth, til Danske Banks finansdirektør Jacob Aarup-Andersen.

”Danske Bank er tilbage i eliten blandt de børsnoterede selskaber til kommunikation med finansmarkedets aktører. Koncernen udmærker sig ved klar information om strategi, finansielle målsætninger og om kundetilfredshed. Selvom Danske Bank ikke er i mål på alle målsætninger, så bidrager selskabets åbenhed til en bedre dialog mellem investorer, analytikere og koncernledelsen,” udtaler Niels Granholm-Leth i en meddelelse om prisen.

Danske Bank var ikke det eneste selskab, der blev hædret ved onsdagens arrangement.

Også Dong Energy, som kom på børsen sidste sommer, og selskabets finansdirektør Marianne Wiinholt fik en pris, nemlig Årets Specialpris, for netop en "veludført børsnotering."

"Efter en årrække med stor variation i kvaliteten af de informationer, som nye børsnoterede selskaber stiller til rådighed, valgte Finansforeningen at stille skarpt på IPO’er og belønne et selskab, der kunne fungere for forbillede for fremtidige børsnoteringer," lyder det om begrundelsen.

”Dong Energy belønnes for glimrende planlægning og kvalitet i informationsstrømmen i forbindelse med sin børsnotering. Meddelelsen om børsnotering var ude næsten ét år, før prospektet udkom, hvilket gav investorer mulighed for at mødes med ledelse og følge selskabet i kvartalerne op til tegningsperioden. Ledelsen var lydhør overfor informationskrav fra investorer og hjalp finansmarkedet med at forstå forretningsmodellen. Processen var en vel tilrettelagt informationskampagne og ikke en salgskampagne, hvilket gav selskabet troværdighed og investorerne fortrolighed,” lyder det videre.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere