FinansWatch

Danske Bank åbner Mobilepay for at betale regninger

Danske Bank lancerer mulighed for at betale regninger via bankens mobilbetalingsløsning.

Danske Bank lancerer nu mulighed for at betale regninger via Mobilepay. Foto: Danske Bank

Danske Bank indtager nu markedet for betaling af regninger via den populære smartphone-applikation Mobilepay.

I juni bliver det muligt for alle virksomheder at sende fakturaer på eksempelvis bilreparationer eller tandlægebesøg via Mobilepay Invoice, fremgår det af en meddelelse fra banken.

Løsningen skal gøre det nemmere for de omkring tre millioner brugere af MobilePay at betale og holde styr på deres regninger. Når brugerne modtager en regning fra en virksomhed, kan de acceptere betalingen ved hjælp af et enkelt stryg over telefonens skærm.

- Det er en ægte win-win-løsning. Kunden får sin regning digitalt og betaler nemt og enkelt. Virksomheden vil ofte få pengene hurtigere retur og opleve færre rykkere og mindre behov for fejlsøgning ved afstemning af betalinger, siger Lars Sjögren, der er chef for Transaction Banking i Danske Bank, i meddelelsen.

Mobilepay Invoice skal i første omgang bruges til engangsbetalinger, men over for Børsen vil Lars Sjögren ikke afvise, at løsningen kan udvides til også at omfatte automatiske betalinger. Det marked sidder Nets i dag på med Betalingsservice.

Mens Danske Bank ruller produktet ud til alle virksomheder i løbet af juni, har man allerede testet det hos blandt andet forsikringsselskabet Topdanmark og Gastech-Energi. Herfra er tilbagemeldingerne positive.

Mobilepay Invoice kommer til at være gratis for privatkunder, mens virksomhederne skal betale et gebyr. Ifølge Børsen vil gebyret ligge på under tre kroner per faktura.

/ritzau/

Relaterede

Modtag nyhedsbreve fra FinansWatch gratis

Vilkår