FinansWatch

Medie: Kapitalgulve kan ramme Danske Bank

Danske Bank kan risikere at skulle skaffe flere milliarder i yderligere kapital, hvis kommende kapitalkrav bliver i en skrap version, skriver Berlingske.

Foto: CBS

Hvis de kommende kapitalkrav fra Baselkomitéen falder ud i den hårdest tænkelige udgave, kan det koste Danske Bank et milliardbeløb. Det skriver Berlingske.

Det er professor i finansiering ved CBS, Jesper Rangvid, der har vurderet den mulige effekt af de kommende kapitalkrav over for Berlingske.

"Jeg er ret sikker på, at hvis der kommer et generelt gulv på 90 procent, altså det hårdeste udfald, er det ikke noget, som store finansielle koncerner, herunder Danske Bank, vil være glade for. Det vil koste Danske Bank et anseeligt milliardbeløb. Der vil ikke være nogen tvivl om, at det er noget, der vil kunne mærkes mange steder," siger Jesper Rangvid til Berlingske.

Skulle de kommende kapitalkravene komme i den hårdest tænkelige version, er det noget, der kan betyde højere priser for kunderne. Det fortæller vicedirektør Peter Rostrup-Nielsen fra Danske Bank til Berlingske.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs