Så meget bruger danskerne Mobilepay

Mobilepay har nu 2,5 mio. brugere, og på en finanskonference i New York har Danske Banks økonomidirektør fortalt, hvor mange penge der nu går gennem mobilapplikationen.
Foto: Claus Sjödin/Dansk Supermarked
Foto: Claus Sjödin/Dansk Supermarked

18 mia. kr. Det er det beløb, der på årsbasis for tiden går igennem Danske Banks mobile betalingsapplikation, Mobilepay.

Det oplyste bankens økonomidirektør, Henrik Ramlau-Hansen, på en finanskonference i sidste uge i New York. Han fortalte også, at der nu er 2,5 mio. brugere, og at der på årsbasis gennemføres 72 mio. betalingstransaktioner.

Til sammenligning blev Dankortet ifølge Nets i 2014 svunget 1.113,3 mio. gange for et samlet beløb på 333,6 mia. kr.

Med andre ord udgør Mobilepay ca. 5,4 pct. af Dankort-omsætningen. Det er dog værd at bemærke, at langt de fleste Mobilepay-brugere reelt betaler med deres Dankort eller Visadankort, og at Mobilepay-tallene derfor også er med i Dankort-omsætningen.

Ifølge FinansWatch' beregninger er den daglige omsætning på Mobilepay nu 49,3 mio. kr., hvilket er 9,6 pct. mere end hvad Danske Bank oplyste i maj.

Swipp holder tæt

Den gennemsnitlige Mobilepay overførsel er ifølge FinansWatch' beregninger på 250 kr., hvilket kan sammenlignes med et gennemsnit på 299 kr. for Dankortet, og hver Mobilepay-bruger overfører i snit 7.200 kr. om året.

FinansWatch har også spurgt konkurrenten Swipp hvor stor omsætningen er. Men det ønsker Swipp ikke at oplyse. Branchekilder vurderer over for FinansWatch, at Swipps omsætning muligvis kun er en tiendedel af Mobilepays, på trods af at Swipp nu oplyser, at man har 1,6 mio. brugere.

Til sammenligning har svenske Swish, som de største svenske banker og Danske Bank står bag, nu godt 3 mio. brugere og en daglig omsætning på 120 mio. svenske kronor, eller godt 95 mio. danske kr. Swish blev dog lanceret i december 2012, og har derfor længere tid på markedet end Mobilepay, der blev lanceret 7. maj 2013, og Swipp, der gik i luften 13. juni 2013.

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også