FinansWatch

Danske Bank lukkede næsten hver 10. danske filial i fjerde kvartal

Efter at have holdt pause i filiallukningerne, lukkede Danske Bank i fjerde kvartal 14 filialer i Danmark. Tilbage er nu 144. Og banken er sikker på, at der vil blive endnu færre filialer i fremtiden.

Foto: Polfoto

Under Eivind Kolding foretog Danske Bank en massiv fililallukning. I marts 2012 havde banken 293 filialer i Danmark, men ved udgangen af 2013 var det tal næsten halveret til 159 danske filialer.

Efter Thomas F. Borgen kom til som topchef stoppede banken med filiallukningerne, bortset fra en enkelt filial der blev lukket i andet kvartal sidste år.

Men i de sidste tre måneder af 2014 tog banken fat igen, og lukkede 14 filialer i Danmark, eller næsten hver tiende. Så der nu blot er 144 tilbage.

"Vi kom nok i sin tid for sent i gang med at sammenlægge fiilialer. Men realteten er, at kunderne i dag bruger os på en helt anden måde, end tidligere. Det er svært at sige, hvordan kunderne vil bruge os i fremtiden, og det er vigtigt, at vi altid er tilgængelige for kunderne på den måde, som de ønsker. Men vi vil fremover se, at filialerne i endnu højere grad vil fokusere på rådgivning, og at der også fremover vil blive færre filialer," sagde adm. direktør Thomas F. Borgen på bankens pressemøde i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet.

Han oplyser i øvrigt, at 10 pct. af kunderådgivningen i dag finder sted online, i stedet for fysisk i filialerne.

Mens banken gik til stålet med de danske filiallukninger, så har der ikke været en eneste filiallukning i Filand eller Norge i mere end et år, og kun en enkelt lukning i Sverige. I Irland blev der dog nedlagt to filialer i tredje kvartal sidste år, og yderligere fem i fjerdekvartal.

Ved udgangen af 2014 var der ud over de 144 filialer i Danmark i alt 45 filialer i Finland, 38 i Sverige, 32 i Norge, 46 i Nordirland, 12 i Estland, 11 i Litauen og en enkelt i Letland.

Set i forhold til marts 2012 betyder det, at der i alt er lukket 149 filialer i Danmark, 72 i Finland og 26 i Nordirland. Hertil kommer Irland, hvor hele filialnettet er nedlagt, hvilket betyder et tab på 28 filialer.

Thomas F. Borgen har i øvrigt oplyst, at banken nu lukker alle privatkunde-aktiviteter ned i Estland, Letland og Litauen. Det var ikke umiddelbart muligt at få svar på, hvor mange kunder den beslutning kommer til at påvirke.

Mere om Danske Banks årsrapport:

Danske Capital vil vokse i udlandet

Danske Bank skal bruge seks måneder ekstra på irsk oprydning

Jyske Invest sælger for 3 mia. kr. i fond der er ”bange” for kursudsving

Danske: Rentenedsættelser koster os 700-900 mio. kr.

Borgen: Negative indlånsrenter vil være grænseoverskridende

Investorerne sender Danske Bank-aktien op i indledende handel

Alternativer hjælper til vækst i Danske Capital

Danske Bank vil lukke ned for privatkunder i Baltikum

RD løftet af bidragsindtægter og lavere nedskrivninger

Danske Bank gentager i det store hele finansielle mål

Danica kæmper stadig med afkastet

Borgen: Vi har stadig et stykke vej

Voldsom lønforhøjelse til Thomas F. Borgen

Regnskab: Danske taber 6,3 mia. kr. i fjerde kvartal 

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs