FinansWatch

Alternativer hjælper til vækst i Danske Capital

Indtægterne er vokset i Danske Capital, der har fået flere penge under forvaltning og højere marginer. Ifølge selskabet selv har det givet en rekordhøj indtjening.

I løbet af 2014 har Danske Capital fået 9 pct. mere kapital under forvaltning, så selskaber nu sidder på 795 mia. kr. Dertil kommer, at selskabet har oplevet højere marginer, og ifølge selskabet selv har det betydet, at det kunne bogføre den højeste indtjening nogensinde.

Resultatet før skat lød på 1,4 mia. kr. i 2014, og det var en stigning på 24 pct. fra 1,1 mia. kr. i 2014. En opgørelse i regnskabet viser desuden, at 58 pct. af Danske Capitals produkter fik et afkast over benchmark.

"Der er meget at glæde sig over i regnskabet, ikke mindst de pæne afkast til kunderne. Men vi har en tro på, at vi kan gøre det endnu bedre. Vi skal slå markedet på en større del af vores investeringsområder, og det mener jeg, at vi er i stand til," siger Niels Ulrik Mousten, der er direktør for Danske Capital, i en pressemeddelelse.

De samlede indtæger voksede med 11 pct. til 2,4 mia. kr. fra knap 2,2 mia. kr. året før. De performancerelaterede gebyrer faldt til 328 mio. kr. fra 365 mio. kr.

"På baggrund af gode resultater inden for alternative investeringer og hedge fund-produkter lå de performancerelaterede gebyrer på et tilfredsstillende niveau," fremgår det af regnskabet.

Danske Capital havde i 2014 fokus på alternative investeringer. Kapitalen under forvaltning for den aktivklasse steg til 37 mia. kr. fra 30 mia. kr. i 2013.

"Denne udvikling er meget vigtig i forhold til bestræbelserne på at gøre Danske Capital til en førende udbyder inden for alternative investeringer," skriver Danske Capital.

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs