FinansWatch

Avis: Danske Bank giver platinkort til de riges børn

Danske Bank får kritik for at give børn af rige forældre adgang til luksuskreditkortet Mastercard Platin, uafhængigt af hvordan den unges økonomi ser ud.

Foto: Polfoto

I to år har Danske Bank haft konceptet "Private Banking Young", hvor unge mennesker, der har rige forældre, blandt andet får udleveret luksuskreditkortet Mastercard Platin og eksklusive, sorte private banking-dankort. Det skriver Berlingske Business.

En formuende kunde hos Danske Bank, som ønsker at være anonym, fortæller til avisen, at han var utilfreds med, at et af hans børn fik et af de eksklusive kreditkort sammen med en månedlig kredit på 50.000 kr.

"Min ældste havde svært ved det. Det var, når de var i byen, så blev det brugt nogle ekstra gange, og så måtte jeg ind og dække det. Danske Bank lever jo på, at forældrene går ind og dækker det. De giver kun det kort på baggrund af, at forældrene er en god kunde i banken og tager ikke udgangspunkt i de unges økonomi. Jeg bryder mig ikke om, at de tager forældrene som gidsler," siger kunden.

Danske Bank forsvarer konceptet ved, at banken dels giver de unge et uddannelsesforløb sammen med adgangen til Private Banking Young. Desuden fortæller Marlene Nørgaard, der er chef for private banking i Danske Bank, at hun kun har kendskab til to tilfælde ud af cirka 1000, hvor et ungt menneske er kommet i økonomisk uføre inden for konceptet.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs