FinansWatch

Direktør forlader Danske Bank

Danske Banks øverste kredit- og risikochef, britiske Robert Endersby, forlader banken senest ved udgangen af i år.

Med 54-årige  Robert Endersbys opsigelse er der endnu en person, der meget hurtigt forlader Danske Banks øverste ledelse. Endersby tiltrådte 1. oktober 2012, og fik altså mindre end halvandet år i direktørstolen, før han valgte at aflevere sin opsigelse. Banken oplyser dog, at han er parat til at blive i jobbet indtil udgangen af i år.

”Robert Endersby har ydet en betydelig indsats med at få opbygget Group Risk Management, der blev etableret i forbindelse med den organisationsændring, banken foretog i juni 2012. Nu ønsker Robert at vende tilbage til England. Vi har været glade for at kunne trække på hans store erfaring og ønsker ham held og lykke fremover,” udtaler adm. direktør Thomas F. Borgen i en meddelelse.

Robert Endersby havde en lang karriere i flere britiske banker, især Barclays og Royal Bank of Scotland, inden han blev hentet ind som medlem af direktionen i Danske Bank.

Banken oplyser, at man nu vil gå i gang med at søgeproces for at finde en ny kreditgeneral. Ud over Endersby består Danske Banks direktion af Thomas F. Borgen som adm. direktør, Tonny Thierry Andersen som chef for personal banking, Lars Mørch som chef for business banking, Glenn Söderholm som chef for corporates & institutions og Henrik Ramlau-Hansen som økonomidirektør.

I september sidste år overraskede banken alt og alle, da bestyrelsen uden varsel fyrede topchef Eivind Kolding, der ellers var blevet udnævnt halvandet år inden, og havde siddet et årti i bankens bestyrelse, som repræsentant for storaktionæren, A.P. Møller-Mærsk.

Kolding afløste Peter Straarup, der fik 12 år som Danske Banks topchef, 26 år i bankens direktion og i alt 44 år i bankens tjeneste.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs