FinansWatch

Sådan vil Danske Bank hente ny hybridkapital

Danske Banks økonomidirektør, Henrik Ramlau-Hansen, tager på mandag til London for at overbevise investorer om at de skal købe ny hybridkapital i banken. Her forklarer han nærmere om udstedelsen.

Danske Bank fortalte torsdag, at man vil hente mindst 500 mio. euro, eller 3,7 mia. kr., i ny hybridkapital. Der er tale om en helt ny type hybridlån, der er specialsyet til de nye Basel III-regler for den bedste efterstillede lånekapital en bank kan optage.

"I forbindelse med præsentationen af vores årsregnskab fortalte vi, at vi forventer at indfri vores statslige hybridlån på 24 mia. kr., og at vi forventer at optage ny ansvarlig kapital, men dog for et væsentligt mindre beløb end 24 mia. kr. Den udstedelse vi nu planlægger, skal ses i den sammenhæng," siger økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen i et interview med FinansWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs