FinansWatch

Bagmandspolitiet vil undersøge bonusprogrammer i Danske Markets

Som led i efterforskningen af mulig kursmanipulation med realkreditobligationer vil Bagmandspolitiet nu se nærmere på bonusprogrammerne i Danske Banks markedsdivision, Danske Markets.

7. februar fortalte Danske Bank, at banken sammen med datterselskabet Realkredit Danmark, to chefer og fire medarbejdere i både Danske Markets og Realkredit Danmark, er blevet sigtet for kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed. En anklage, der kan give millionbøder og op til fire års fængsel.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, også kendt som Bagmandspolitiet, nu gået i gang med at se nærmere på bankens bonusprogrammer, for at se, om de har været et medvirkende motiv til at der eventuelt er sket kursmanipulation.

"Ud fra den information vi har i øjeblikket, er det ikke åbenlyst, at medarbejderne foretog disse transaktioner for egen vindings skyld. Men vi ser nærmere på bonusprogrammet for at se om det har nogen relevans i denne sag, og om medarbejderne fik udbytte af det," siger fungerende statsadvokat Hans Fogtdal til Bloomberg.

Han tilføjer, at Bagmandspolitiet også undersøger nærmere, hvorfor transaktionerne først blev anmeldt for nyligt, umiddelbart før udløbet af den fem-årige forældelsesfrist på sager om kursmanipulation. De mistænkelige transaktioner foregik i februar og marts 2009, og ifølge Bloomberg gik Danske Banks interne revision først i efteråret 2013 i gang med at undersøge handlerne nærmere. De undersøgelser resulterede i, at Danske Bank umiddelbart før offentliggørelsen af bankens regnskab informerede Finanstilsynet, der meget hurtigt sendte sagen videre til Bagmandspolitiet, som derefter sigtede Danske Bank, RD og de seks ansatte.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs