FinansWatch

Børsmægler forudser 43 pct. stigning for Danske Bank

Børsmægleren Kepler Cheuvreux forventer, at Danske Bank-aktien inden for det næste år skal koste 200 kr. Men ifølge analytikernes gennemsnitlige forventninger, så har aktien ikke mere at give af.

Foto: LARSEN STINE

I dag er Danske Bank-aktien handlet til kurs 139,90 kr. Dermed er kursen steget med knap 12 pct. siden Danmarks klart største bank kom med et regnskab 6. februar, som hverken overraskede positivt eller negativt.

Fraværet af negative nyheder har dog tilsyneladende fået både analytikere og investorer til at se mere positivt på bankaktien. Blandt andre har Credit Suisse ændret sin anbefaling fra den negative "undervægt" til "neutral".

Mest optimistisk er dog børsmægleren Kepler Cheuvreux, der ikke kun har en købsanbefaling på aktien, men også har taget den med på sin "European Selected" liste over de mest attraktive aktier i Europa. Kepler Cheuvreux mener, at en Danske Bank-aktie på 12 måneders sigt bør koste 200 kr., altså lige knap 43 pct. over dagens niveau.

Optimismen bygger på flere forhold. Men blandt andet mener aktiehuset, at Danske Banks ledelse selv anser forventningerne til indtjeningen i indeværende regnskabsår for konservative. Danske Bank har meldt ud, at man forventer et resultat efter skat på mellem 9 og 12 mia. kr., mod 7,1 mia. kr. i 2013. Inden offentliggørelsen af årsregnskabet ventede de 21 analytikere, der følger Danske Bank, i snit, at banken ville tjene 11,2 mia. kr. i 2014.

Salg af irske ejendomme

Kepler Cheuvreux har også set nærmere på Danske Banks eksponering i Irland, som i løbet af fjerde kvartal 2013 faldt med 5 pct. til 55 mia. kr., eller 3 pct. af lånebogen. Analytikerne noterer sig, at Danske Bank har pant i 11.000 irske ejendomme, hvoraf banken har overtaget 4.500 ejendomme. Heraf er 293 ejendomme blevet solgt, mens 789 er ved at blive solgt, og 1.423 er sat til salg.

Bankens analytikere noterer sig, at selv om Danske Bank har overtaget markant flere ejendomme uden for Dublin, så er værdien af de overtagne ejendomme stort set ligeligt fordelt mellem Dublin og det øvrige Irland. Og analytikerne vurderer, at Danske Bank kun vil sælge de overtagne ejendomme langsomt, hvilket dog vurderes som positivt, da det betyder at salgspriserne ikke vil blive presset for hårdt.

Faktisk mener Kepler Cheuvreux-analytikerne, det er positivt, at der stadig er mange Dublin-ejendomme i Danske Banks besiddelse, da det kan give en gevinst, hvis det irske ejendomsmarked begynder at komme sig. Endeligt noterer de sig, at Danske Banks skatteprocent vil falde fremover, dels fordi ikke-fradragsberettigede irske tab vil forsvinde, og dels fordi selskabsskatten i Danmark i 2016 falder til 22 pct., hvilket dog i hvert fald delvist vil blive neutraliseret af højere lønsumsafgift for bankerne.

Andre analytikere er dog ikke lige så positive. I snit vurderer 21 analytikere der følge Danske Bank-aktien, at den burde koste 139,30 kr., og altså ikke har mere potentiale. Noget kunne dog tyde på, at kursmålene vil blive revideret, da der i øjeblikket er 12 analytikere med en positiv anbefaling på aktien, tre der er neutrale, og seks der er negative.

Blandt de mere optimistiske er Carnegie, der har et kursmål på 155 kr., og SEB Enskilda, der har et kursmål på 170 kr.

 

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs