FinansWatch

Danske Bank skubbet væk fra nordisk andenplads

Målt på toplinjen har Danske Bank i 2013 mistet sin mangeårige position i rækkefølgen i den nordiske bankverden.

Det konstaterer Økonomisk Ugebrev Formue.

Norges største bank, DNB, har nu for første gang - set ud fra de samlede indtægter - fortrængt Danske Bank fra pladsen som nummer to i Norden efter nummer ét, den svenske storbank Nordea.

- I 2009 var Danske Bank, når man opgør på denne måde, næsten dobbelt så stor som DNB. Men nu er DNBs toplinje tydeligt større end Danske Banks, oplyser ugebrevet.

Danske Bank er dog fortsat større end SEB, Swedbank og Handelsbanken.

Kritisk toplinje

Nordea er i en klasse for sig med samlede indtægter sidste år på 73,8 mia. kr., fulgt af DNB, der er rykket forbi Danske Bank, med samlede indtægter på 44,6 mia. kr. mod Danske Banks godt 40 mia. kr. Året før havde Danske Bank indtægter for 45,7 mia. kr., mens DNB havde indtægter for 41,6 mia. kr.

- Toplinjen i Danske Bank udvikler sig kritisk, og det står særlig klart med årsregnskabet for 2013. De samlede indtægter er faldet 32 pct. over fem år og sidste år alene med 12 pct., skriver ugebrevet, der dog fremhæver, at faldet især skyldes et kraftigt dyk i indtægter fra handel med værdipapirer.

Der kan dog komme øgede indtægter i indeværende år.

- Lavere fundingudgifter og en bedre indtjening fra forsikring kan formentlig bidrage til at løfte indtægterne i 2014, noterer ugebrevet, der dog ikke i tallene for tredje og fjerde kvartal 2013 ser tegn på, at de hårdt ramte handelsindtægter igen skulle være ved at løfte sig.

/ritzau/

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs