FinansWatch

Nu svarer Danske Bank på bidragskritik

Banken ville ikke tale med DR om, hvorfor realkreditdatteren RD både hæver bidragssatser og udbetaler milliarder i udbytte til banken, men nu forklarer Danske Bank sig på Twitter.

Det er tilsyneladende nemmere at forklare sig på 140 tegn end at stille sig op foran DR's kameraer og lade sig interviewe.

I hvert fald har Danske Bank afvist at lade sig interviewe til DR-dokumentaren Sikke Tømmermænd, som blev vist på hovedkanalen mandag aften. Her blev Realkredit Danmark kritiseret for både at hæve bidragssatserne med henvisning til behovet for bedre polstring og samtidig sende 3 mia. kr. i udbytte tilbage til Danske Bank.

Nu har en twitter-bruger spurgt Danske Banks twitter-profil @DanskeBank_DK, hvorfor man ikke vil forklare, hvordan disse to ting kan hænge sammen, og her har banken vist sig anderledes villig til at svare.

"Det vil vi gerne (forklare, red.), men der er ikke et enkelt svar," starter banken og fortsætter i serien af i alt fem tweets:

"Bidragsforhøjelserne er nødvendige for at øge den økonomiske robusthed i realkreditsektoren."

"RD skal også give et fornuftigt afkast til DB, som i sin tid købte RD for et tocifret milliardbeløb."

"DB-koncernen har ca. 1/3 af egenkapital i RD, helt præcist 46 mia. kr."

"et udbytte fra RD på 2,8 mia. kr. gennem 2011 og 2012 vil de fleste investorer på den baggrund finde relativt beskedent."

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs