FinansWatch

Kollega: Borgen skærer igennem

En lyttende, akademisk mand, med gode forbindelser, som ikke er bange for at skære igennem. Sådan beskriver en tidligere kollega Danske Banks ny direktør Thomas Borgen.

Thomas Borgen | Foto: CARSTEN BUNDGAARD

Danske Banks ny topchef Thomas Borgen er ikke bange for at smøge ærmerne op og tage upopulære beslutninger.

Men han er samtidig en afholdt og lyttende chef, lyder det fra den tidligere kollega Henrik Normann, som nu er direktør i Nordic Investment Bank.

"Thomas er godt selskab. Han er bred og har arbejdet internationalt, og derved er han ganske vel-connected og kender blandt andet norsk erhvervsliv ud og ind. Han er en type som lytter en del og som har en akademisk tilgang til tingene," siger Henrik Normann til FinansWatch.

Det var Thoms Borgen, der stod bag den nylige oprydning i Danske Banks corporate finance-afdeling, og ifølge den tidligere kollega, er den ny direktør en mand, som ikke er bange for at tage beslutninger, som ikke nødvendigvis er populære.

"Han lytter, men han er også dygtig til at eksekvere. Jeg kender ham som en mand der eksekverer og skærer igennem, men som også er afholdt. De mennesker, jeg kender, som har arbejdet sammen med ham, har været glade for ham," siger Henrik Normann.

Han nævner blandt andet Normans tid i norske Fokusbank, hvor han fik vendt butikken fra en lille og ikke voldsomt upmarket bank til en respekteret omend konservativ bank.

"Han fik den ændret, og rebrandet, og placeret den i nordmændendes bevidsthed som en bank med et godt image," fortæller Henrik Normann.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs