FinansWatch

Danske deler Irland i rød og grøn bank

Den sunde del af den irske forretning skal ikke tynges af de mange dårlige ejendomslån, og derfor udskiller Danske Bank nu sine ejendomslån i et særskilt selskab, der kun skal afvikle lån til erhvervs- og investeringsejendomme. Det skriver banken i en meddelelse.

Den røde bank skal afvikle lån for 35 mia. kr. hvilket svarer til ca. 56 pct af det samlede udlån i National Irish Bank. Banken forventer ingen forbedring i den irske økonomi lige med det første, og derfor forventes priserne på ejendomme at falde yderligere, hvilket betyder flere tab og nedskrivninger på den irske forretning.

De næste tre år forventes der at blive nedskrevet mellem 5 og 7 mia. kr. Efter 2014 forventes de at være på et ’normaliseret niveau’, skriver banken.

Den nordiske bank Northern Bank samt de sunde lån i National Irish Bank vil fortsætte under navnet Danske Bank og blive fuldt integreret i den ny organisation.

”Danske Bank har overvejet alternative muligheder og konkluderet, at denne løsning vil være den mest værdiskabende for bankens aktionærer. Vi er særdeles konkurrencedygtige på de irske bankmarkeder, og vi agter at øge og maksimere værdien af vores position,” siger Eivind Kolding i pressemeddelelsen.

Der er ikke umiddelbart udsigt til en lysning i Irland, vurderer banken.

"Den irske økonomi vil stadig være ramt af strukturelle udfordringer, og det økonomiske klima giver usikkerhed om det fremtidige nedskrivningsbehov. Ligeledes er udviklingen på det nordirske ejendomsmarked for udlejning og developere usikkert. Koncernen vurderer derfor, at nedskrivningerne i Irland og Nordirland i det mindste i de kommende kvartaler forbliver på et højt niveau," skriver banken i sine forventninger.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs