Konkurrent gør klar til at kapre Danske Bank-ansatte i Norge

Danske Banks udmelding om, at banken trækker sig fra privatkundemarkedet i Norge har fået lokal konkurrent til at slå flere stillinger op. ”Der er mange dygtige folk i bevægelse,” lyder det.
Danske Bank vil sælge sin norske privatkundeforretning. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Danske Bank vil sælge sin norske privatkundeforretning. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Det skaber usikkerhed blandt Danske Bank-ansatte i Norge, at banken har meddelt, at den vil afhænde sin norske privatkundeforretning, og det giver konkurrenter mulighed for at kapre nogle af medarbejderne.

Det siger Endre Jo Reite, direktør for privatkunder i den norske bank BN Bank, til FinansWatchs norske søstermedie, FinansWatch.no.

BN Bank har ligesom Danske Bank i Norge sit hovedkontor i Trondheim, og banken har slået i alt fem stillinger op i kølvandet på Danske Banks udmelding tidligere på ugen om at trække sig fra det norske privatkundemarked.

”Vi er blevet kontaktet af så tilpas mange ansatte i Danske Bank, at vi ved, at der er mange dygtige folk i bevægelse. Vi kan se, at mange hellere vil vælge job selv end at blive solgt med banken,” siger Endre Jo Reiter til FinansWatch.no.

”Det er synd, at der nu forsvinder et betydeligt kompetencemiljø og en betydelig konkurrent her i Trondheim. For mange af dem, som kan blive solgt til en hidtil ukendt, ny arbejdsgiver, kan det være en pointe at få sig et job i et andet stort kompetencemiljø i Trondheim,” siger han.

Danske Banks beslutning om at sælge sin norske privatkundeforretning blev annonceret onsdag, hvor banken præsenterede sin nye strategi, Forward ’28. Her fremgår det, at Danske Bank fremover vil fokusere på erhvervskunder og institutionelle kunder i Norge.

Danske Bank sidder i dag på 6,1 pct. af det norske privatkundemarked, og udmeldingen om, at banken nu vil afhænde den del af forretningen, har allerede fået konkurrenten DNB til at bejle til de mange privatkunder. 

Som FinansWatch.no skrev torsdag, har den DNB kørt kampagner i flere norske aviser, hvor banken opfordrer kunder til at skifte til DNB.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også