
Danske Banks regnskab fredag morgen var gammel vin på nye flasker, da banken allerede den 10. juli kom med en nedjustering og offentliggjorde flere foreløbige poster for andet kvartal 2022.
”Man kan sige, at det er kendt stof det meste. Så jeg regner med, at aktien udvikler sig fladt hen over dagen,” siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank.
Danske Bank fortæller fredag, at banken tilbageholder udbyttet også i efter andet kvartal, hvilket er i tråd med trenden for første kvartal. Og det Mikkel Emil Jensen som en helt naturlig handling:
”Der er ikke nogen konklusion på hvidvasksagen endnu. Og derfor ville det være mærkeligt, hvis banken pludselig begyndte at betale udbytte nu, da der fortsat ikke er afklaring,” siger han.
Danske Bank er fortsat i dialog med både de amerikanske og de danske myndigheder om sagen, fortæller banken i regnskabet.
I forbindelse med nedjusteringen skruede Danske Bank også op for omkostningerne for hele året med en halv mia. kr. til 25,5 mia. kr.
”Danske Bank bekræfter de exceptionelle udfordringer, der er på de finansielle markeder lige nu. Man kan ikke sige, at de udvikler sig stabilt, hvilket også rammer Danske Bank. Så indtægterne i første og andet kvartal kan ikke bruges som en rettesnor i forbindelse med, hvordan omkostningsprocenten udvikler sig,” siger senioranalytikeren.
Danske Bank har et mål om at ramme en omkostningsprocent i midten af 50’erne i 2023 svarende til omkostninger for 23,5 mia. kr:
”Så der skal barberes rigtig meget af. Men i takt med at møgsagerne - især gældssagen - afvikles, vil omkostningerne også komme ned,” siger Mikkel Emil Jensen.
.\\˙ MarketWire
Danske Banks renteindtægter når højeste niveau i 3,5 år
Danske Bank i sjældent tab på handelsposten - kalder det en 20-årsbegivenhed
Danske Bank tilbageholder udbytte - gemmer penge til hvidvaskbøde
Mere fra FinansWatch
Analyse: Forsikring skovler markant flere penge ind end bankerne – men er bagud med digitalisering
Skadesforsikring i Danmark er en lukrativ forretning. Selskaberne tjener store penge og markant mere end deres partnere i bankmarkedet. Men samtidig er den konservative forsikringsbranche bagud med digitaliseringen. Bilforsikring ventes at blive den kommende kampplads, skriver FinansWatchs analytiker, Jens Chr. Hansen.