FinansWatch

Analytiker: Møgsager tynger fortsat Danske Bank

Udgifter til oprydning af gamle sager præger fortsat regnskabstallene fra Danske Bank, som fredag har præsenteret kvartalsregnskab.

Danske Bank har fredag præsenteret regnskab for årets andet kvartal. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Banks regnskab fredag morgen var gammel vin på nye flasker, da banken allerede den 10. juli kom med en nedjustering og offentliggjorde flere foreløbige poster for andet kvartal 2022.

”Man kan sige, at det er kendt stof det meste. Så jeg regner med, at aktien udvikler sig fladt hen over dagen,” siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank.

Danske Bank fortæller fredag, at banken tilbageholder udbyttet også i efter andet kvartal, hvilket er i tråd med trenden for første kvartal. Og det Mikkel Emil Jensen som en helt naturlig handling:

”Der er ikke nogen konklusion på hvidvasksagen endnu. Og derfor ville det være mærkeligt, hvis banken pludselig begyndte at betale udbytte nu, da der fortsat ikke er afklaring,” siger han.

Danske Bank er fortsat i dialog med både de amerikanske og de danske myndigheder om sagen, fortæller banken i regnskabet.

I forbindelse med nedjusteringen skruede Danske Bank også op for omkostningerne for hele året med en halv mia. kr. til 25,5 mia. kr.

”Danske Bank bekræfter de exceptionelle udfordringer, der er på de finansielle markeder lige nu. Man kan ikke sige, at de udvikler sig stabilt, hvilket også rammer Danske Bank. Så indtægterne i første og andet kvartal kan ikke bruges som en rettesnor i forbindelse med, hvordan omkostningsprocenten udvikler sig,” siger senioranalytikeren.

Danske Bank har et mål om at ramme en omkostningsprocent i midten af 50’erne i 2023 svarende til omkostninger for 23,5 mia. kr:

”Så der skal barberes rigtig meget af. Men i takt med at møgsagerne - især gældssagen - afvikles, vil omkostningerne også komme ned,” siger Mikkel Emil Jensen.

.\\˙ MarketWire

Danske Banks renteindtægter når højeste niveau i 3,5 år

Danske Bank i sjældent tab på handelsposten - kalder det en 20-årsbegivenhed

Danske Bank tilbageholder udbytte - gemmer penge til hvidvaskbøde

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs