FinansWatch

Danske Banks øverste compliance-direktør rykker til Holland

Phillipe Vollot, der i sidste uge forlod direktionen i Danske Bank efter kun et halvt år i stolen som ansvarlig for compliance og bekæmpelse af økonomisk kriminalitet, skal i fremtiden arbejde for Rabobank.

Phillipe Vollot får i fremtiden titel af Chief Financial Economic Crime Officer. | Foto: PR Deutsche Bank

Efter et halvt år som øverste compliance-ansvarlige i Danske Bank med titel af chief administrative officer (CAO) skifter Phillipe Vollot senere i år ind hos hollandske Rabobank, skriver banken i en pressemeddelelse ifølge Børsen Pro Finans.

Her fremgår det også, at sidste uges opsigelse for en tid følges op af lidt fritid, hvor kontorpladsen i ro mag kan flyttes fra København til Utrecht, hvor han starter i det nye job 1. oktober.

Af meddelelsen fremgår det, at der i Rabobank er tale om en nyoprettet rolle, og at Phillipe Vollot får titel af Chief Financial Economic Crime Officer.

Den 55-årige franskmand var forud for tiden i Danske Bank ansat i forskellige roller, der ligesom i den store danske bank kredsede om compliance-begrebet.

”Fra sine roller i Danske Bank og Deutsche Bank har han stor erfaring med at oprette og indføre afhjælpende programmer. Philippe Vollot har vist sig at være i stand til at skabe forandring, arrangere procedurer og løse komplekse problemer ved at bruge sit stærke moralske kompas. Med hans viden og kompetencer anser vi ham for at være en inspirerende leder, der guider os videre til en robust og fremtidssikret KYC-organisation. Vi ser frem til hans ankomst,” udtaler Marjan Trompetter, bestyrelsesformand i Rabobank.

Bornfeld tager over

I Danske Bank er Christian Bornfeld, der er medlem af direktionen og head of personal customers, blevet udpeget som erstatning for Philippe Vollot og han har i dag ansvaret for Danske Banks enheder Financial Crime Prevention og Financial Crime Risk. Det er her, man i banken arbejder med forebyggelse af økonomisk kriminalitet.

”Vi har besluttet fremover at overlade ansvaret for Financial Crime Prevention og Financial Crime Risk til Christian Bornfeld, som vil bringe sin dybe internationale erfaring med forebyggelse af økonomisk kriminalitet med ind i den videre implementering af vores plan, som allerede er kommet godt på vej,” udtalte Danske Bank-topchef Carsten Egeriis i sidste uge.

I fremtiden vil Danske Banks chief compliance officer Satnam Lehal rent organisatorisk referere til chief risk officer Magnus Thor Agustsson og han vil fortsat have mulighed for at rapportere direkte til bestyrelsen, fremgik det i en meddelelse fra Danske Bank.

Danske Bank har brugt milliarder på antihvidvask

Carsten Egeriis efter flere ledelsesrokader: Nu har jeg sat mit hold

Direktionsmedlem forlader Danske Bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs