FinansWatch

Danske Banks topchef: Ingen store fyringsrunder på vej

Selv om Danske Bank mangler at skære godt en tredjedel af de 1600 stillinger væk, som den vil fjerne, forventer adm. direktør Carsten Egeriis ikke, at det skal ske ved større fyringsrunder.

Carsten Egeriis er adm. direktør i Danske Bank. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Danske Bank har skåret omtrent to tredjedele af de stillinger væk, som den har varslet at ville fjerne. Det fortæller adm. direktør Carsten Egeriis til FinansWatch.

"Vi har meldt ud, at der skulle skæres 1600 stillinger, og vi gør fremskridt på det område. Mit fokus er på at få omkostningsgraden ned i de lave 50'ere, så vi kan være konkurrencedygtige og sikre, at vi når vores finansielle mål," siger han.

Tidligere er det blandt andet sket gennem fyringsrunder, men når Carsten Egeriis ser fremad, ser han ikke flere af den slags begivenheder i horisonten.

"Jeg tror godt, vi kan undgå at have store runder. Jeg tror på, at vi kan klare det på en naturlig måde, og det er det, vi fokuserer på at gøre," siger han.

I stedet satser Danske Bank på at klare nedskæringen gennem naturlig afgang.

"Vi er nødt til at passe på hinanden, mens vi går igennem den omstilling, og vi skal sikre, at vi gør det på den bedst mulige måde. Det er også derfor, vi tror på, at jo mere naturligt man kan skære ned, og jo mere det sker over tid, jo bedre er det," siger han.

Danske Bank har dermed stadigvæk omtrent 530 stillinger, som skal skæres væk, og det skal ske i en tid, hvor banken samtidig har ambitioner om blandt andet at øge kundetilfredsheden hos privatkunderne og øge aktiverne under forvaltning i Danske Bank Asset Management. Carsten Egeriis anerkender, at det kan blive svært.

"Det er en ledelsmæssig udfordring, så vi skal sætte en klar retning og forklare, hvad vi vil gøre. Dette er en omstilling, som hele sektoren går igennem. Automatisering og digitalisering er jo også en god ting, fordi det betyder, at man kan gøre ting hurtigere, bedre og lave mindre manuelt arbejde," siger han.

Danske Bank-chef ser flere jobs flytte uden for Skandinavien

Realkredit Danmark fyrer også i stor Danske Bank-sparerunde

Danske Bank-chef ser usikre tider for de ansatte være et vilkår for branchen

Danske Bank skærer fra og rykker rundt: Her er nogle af de jobskiftende chefer 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs