FinansWatch

Danske Banks egne analytikere tvivler på at banken når 2023-mål

Der er brug for store omstruktureringer, hvis Danske Bank skal nå sit mål for egenkapitalforrentningen. Og selv det kan vise sig ikke at være nok, lyder det fra tre af bankens egne analytikere.

Foto: Jens Dresling

Tre af Danske Banks egne analytikere, Global Head of Equity Research Asbjørn Mørk, senioranalytiker Andreas Hakansson og senior aktieanalytiker Hans Rettedal Christiansen, sår i en analyse af bankmarkedet tvivl om banken kan nå målet om en egenkapitalforrentning på 9-10 pct. i 2023. Målet blev sat i 2019 under Chris Vogelzangs ledelse. Det skriver Finans.

Der er derfor brug for vidtgående tiltag, hvis adm. direktør Carsten Egeriis skal kunne sætte flueben ved målet om godt to år. Danske Bank er nødt til at omstrukturere sit geografiske setup, hvilket dog vurderes til kun at løfte egenkapitalforrentningen med 0,9 procentpoint til 8,0 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs