FinansWatch

Sigtelse mod Danske Bank handler om brud på central pligt

Bagmandspolitiet har sigtet Danske Bank i en sag om muligt svigt i de interne kontrolprocedurer. Ifølge juraprofessor har værdipapirhandlere pligt til at indberette mistænkelige forhold til myndighederne. Der er rettet op, lyder det fra Danske Bank.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Bankerne er forpligtet til at fortælle myndighederne, hvis en kunde har en mistænkelig adfærd i sin handel med værdipapirer - ellers falder hammeren.

Nogenlunde sådan kan man opsummere baggrunden for den sigtelse, som Danske Bank har fået på halsen af SØIK, der i daglig tale kaldes Bagmandspolitiet. Banken er ikke dømt for noget endnu, men SØIK mistænker, at den såkaldte markedsmisbrugsforordning er blevet overtrådt.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Ny låntype fra Totalkredit runder skarpt hjørne

Med udlån for over 5 mia. kr. i fastforrentet 1,5 pct.-lån med afdragsfrihed i 30 år kommer boligejere fri af risiko for indlåsning hos Totalkredit. Realkredit Danmark har fortsat det største udlån i den relativt nye lånetype på tværs af rentesatser.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs