FinansWatch

Danske Bank-aktien ryger til tops i grønt marked

Der er fremgang til Danske Bank-aktien i onsdagens handel, efter den er blevet trykket af de seneste dages nyheder.

Investorerne i Danske Bank kan glæde sig over lidt medvind onsdag. | Foto: Spar Nord/PR

Danske Bank får onsdag lidt tiltrængt medvind efter de seneste dages nedtur, mens DSV og Mærsk ligger med fald efter sænkede anbefalinger

C25-indekset åbner med en stigning på 0,2 pct. i 1708,72, efter tirsdagens fald på 1,3 pct., hvor øgede bekymringer for en fortsat stigning i antallet af coronasmittede i flere lande fik investorerne til at trykke på salgsknappen.

Carlsberg, Novo Nordisk og Nordea ligger også med pæne stigninger efter regnskabsnyt fra internationale konkurrenter.

Danske Bank fortsat i fokus

Danske Bank ligger med en stigning på 4 pct. i 115,90 kr. i toppen af C25-indekset, efter de seneste to dages fald på 10 pct., som investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet betegnede som en overreaktion.

Tirsdag dykkede aktien med 7,6 pct., efter at Dagbladet Børsen tirsdag eftermiddag skrev, at den amerikanske stat har anlagt et civilt søgsmål mod banken i Danmark med krav om erstatning i forbindelse med hvidvasksagen.

"Man skal aldrig undervurdere amerikanske søgsmål i USA, men et dansk søgsmål stikker sjældent økonomisk "helt af sted"," bemærker Per Hansen.

De dårlige nyheder står i kø for banken, der mandag måtte sige farvel til topchef Chris Vogelzang, og onsdag skriver Finans, at både Realkredit Danmark og pensionsselskabet Danica har tabt markedsandele.

Banksektoren er onsdag også i søgelyset med regnskabstal fra svenske Handelsbanken, der har leveret en bedre end ventet driftsindtjening, der er drevet af en overraskende tilbageførsel af nedskrivninger på udlån.

Handelsbanken stiger med 2,1 pct. på børsen i Stockholm, og i København ligger Nordea et et plus på 1,1 pct. i 62,82 kr.

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs