FinansWatch

Danske Bank vil sammen med Blå Kors hjælpe udsatte med økonomisk vejledning

Danske Bank og den kristne hjælpeorganisation Blå Kors har indgået et samarbejde, der skal hjælpe socialt udsatte børn, unge og voksne med økonomisk vejledning.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Danske Bank og Blå Kors Danmark har indgået et samarbejde, hvor Danske Bank-medarbejdere bl.a. giver økonomisk vejledning til brugere af den kristne hjælpeorganisation, der hjælper socialt udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

"I Blå Kors Danmark hjælper vi hvert år flere tusinde af de mest udsatte mennesker i Danmark, hvoraf mange har store problemer med økonomien. Med vores samarbejde med Danske Bank og deres ansatte kan vi nu i endnu højere grad gøre det, som vi er sat i verden for; nemlig at hjælpe denne gruppe af mennesker," udtaler kommunikationschef i Blå Kors Danmark Thomas Røddik.

Ifølge meddelelsen kommer samarbejdet i kølvandet på et pilotprojekt mellem Blå Kors Danmark og Danske Bank, hvor tilbagemeldingerne har været positive, hvorfor samarbejdet nu udvides til brugere i hele landet.

Det oplyses, at Danske Bank-medarbejdernes arbejde hos Blå Kors Danmark er en del af bankens ”Time to Give”-program. Det giver medarbejderne fri til at udføre frivilligt arbejde, men med løn.

”Som landets største bank har vi et samfundsansvar, og med bl.a. vores frivillighedsprogram ’Time to Give’ arbejder vi aktivt med at skabe en positiv påvirkning i samfundet. Hos Blå Kors Danmark kan vi se, hvordan vores dygtige medarbejdere gør en kæmpe forskel for nogle af samfundets mest udsatte mennesker. Vi hjælper dem med viden, værktøjer og strategier til at få hånd om deres privatøkonomi, så de kan gå en lysere fremtid i møde,” udtaler Nicoline Weih, der er chef for Danske Banks program for frivilligt arbejde.

Foruden samarbejdet har Danske Bank valgt at donere 980.000 kr. til projektet, som skal køre over de kommende to år.Pengene skal bruges på en projektleder og dække diverse omkostninger.

Endelig er det meningen, at medarbejdere fra Danske Bank skal tage ud på Blå Kors Danmarks tilbud og afholde workshops for ansatte og frivillige. Det skal klæde dem på til at rådgive brugerne, ligesom der skal være workshops kun for brugere.

Der er 550 medarbejdere i Blå Kors Danmark og 3.800 frivillige.

Danske Bank-aktien kan stige efter retssager 

Investorer fastholder søgsmål mod Danske Bank 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs