FinansWatch

Jyske Bank-analytiker spår snarlig hvidvaskafklaring for Danske Bank

I løbet af første kvartal kan Danske Bank få afklaret, hvor stor dens bøde i hvidvasksagen bliver, og det kan give et kursboost, vurderer Jyske Bank.

Danske Banks aktiekurs har de senere år været tynget af hvidvasksagen. | Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Danske Bank har fået løftet kursmålet til 130 kr. fra 115 kr. af Jyske Bank, der samtidig fastholder sin købsanbefaling af aktien.

Det skriver Jyske Bank i en analyse mandag.

"Danske Bank kan potentielt få en bødeafklaring i første kvartal eller første halvår, og vi vurderer, at konsensus i markedet ligger til en samlet bøde på 10-15 mia. kr. Aktien er dog faldet væsentligt mere i markedsværdi end bødeestimatet, og selvom lav profitabilitet på kort sigt forklarer noget af aktiens performance, ser vi potentialet i Danske Bank-aktien som væsentligt højere end den nuværende prisfastsættelse," skriver Jyske Bank.

Fredag faldt Danske Bank-aktien knap 2 pct. til 109,90 kr.

Jyske Bank mener, at en foreløbig afslutning på Danske Banks hvidvasksag muligvis nærmer sig, fordi bankens kommunikation indtil videre har været, at man venter at have afsluttet den interne undersøgelse af Estland-sagen ved udgangen af 2020.

"Danske Bank søger et koordineret bødeforlig med myndighederne i Danmark, USA, Frankrig og Estland, men kan endnu ikke sige noget om timingen på en eventuel afgørelse - Danske Bank har dog samarbejdet åbent med de relevante myndigheder undervejs i undersøgelsen, og vi ser derfor en mulighed for, at der kan falde en afgørelse i første kvartal eller første halvår," skriver banken.

Ifølge Jyske Bank er det mest centrale spørgsmål, hvilken bødestørrelse, markedet har priset ind i aktiekursen.

"Det bedste scenarie for Danske Bank-aktien vil være, at man modtager én samlet bøde fra myndighederne, da usikkerheden omkring udfaldet og langtrukne retssager i så fald er fjernet. Sker dette, vurderer vi, at markedet vil reagere neutralt på en bøde i størrelsesordenen 10-15 mia. kr.," skriver banken i analysen og tilføjer:

"En bøde under dette beløb bør blive modtaget positivt, mens en bøde over niveauet 15 mia. kr. vil formentligt blive modtaget negativt."

Samtidig hæfter Jyske Bank sig ved, at konsensusestimaterne for Danske Banks toplinjevækst i 2021-2022 ligger på 1,3 pct. og 2,3 pct. og dermed er på linje med eller en smule højere end for rivalerne.

"Vi har derfor svært ved at se signifikante negative effekter på bankens toplinje fra hvidvaskskandalen, særligt efter en endelig bødeafklaring," skriver banken.

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs