Danske Bank lukker sin afdeling i Hamborg – ansatte står til fyringer

Danske Banks filial i Hamborg, der har serviceret kunder i 35 år, bliver lukket, da den ikke længere er strategisk vigtig. Banken er i dialog med fagforeninger om farvel til medarbejderne, som bliver svære at finde andre stillinger til, lyder det fra chef.
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Tilbage i 1985 oprettede Danske Bank en filial i Hamborg, der siden har serviceret erhvervskunder, men det er snart slut.

Banken har nu besluttet at lukke filialen, der har omkring 30 ansatte. Filialen har tilknyttet omkring 800 kunder, som primært er tyske datterselskaber af internationale selskaber, og som har en tilknytning til Norden.

"Beslutningen afspejler vores bestræbelser på at forenkle banken og vores strategi om kun at være til stede på geografiske markeder, som er afgørende for vores dækningsmodel eller på anden måde strategisk vigtige for nordiske kunder eller nordiske hjemmemarkeder," udtaler Paul Gregory, Global Head of Corporate & Institutional Banking, i en mail til FinansWatch.

Banken oplyser, at man er i dialog med de lokale fagforeninger om betingelserne for nedlukningen og fratrædelser for de berørte medarbejdere.

"Taget i betragtning at vi grundlæggende lukker filialen i Tyskland, er der begrænsede muligheder for at tilbyde vores ansatte alternativer," lyder det videre fra Paul Gregory.

Kernekunder til nordisk setup

Af Danske Banks regnskab for 2019 fremgår det, at banken i sin tyske forretning havde netto rente- og gebyrindtægter for 116 mio. kr. og leverede et overskud før skat på 63 mio. kr. I 2018 var tallene henholdsvis 118 mio. kr. og et overskud på 54 mio. kr.

I en meddelelse på sin internationale hjemmeside, som er dateret 3. december, lyder det fra banken, at der er tale om en svær beslutning efter 35 år i den tyske storby.

"Tyskland er et vigtigt eksportmarked for nordiske virksomheder, og kunder, der betjenes fra Hamburg, er kernekunder," lyder det videre fra Paul Gregory.

"Men da bankforretninger generelt er blevet mere digitale, og langt de fleste af vores ydelser fra Hamburg i stedet kan afvikles i vores nordiske setup, er vores tilstedeværelse i Tyskland med en filial ikke længere afgørende. I stedet vil kunder i Hamborg blive budt velkommen på vores nordiske platform."

Af meddelelsen på bankens hjemmeside fremgår det dog, at man stadig er i gang med at vurdere, hvordan man bedst kan overføre kunderne til de nordiske enheder. Banken vil i starten af det nye år tage fat i kunderne og diskutere mulighederne.

Stoltheden under pres i Danske Bank – Vogelzang venter fortsat møgsager i medierne

Schweizisk kapitalforvalter napper Danske Bank-chef 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også