FinansWatch

Advokat kræver Danske Bank-sag droppet efter omfattende læk

Sagen mod 11 tidligere ansatte i Danske Banks estiske filial bør droppes, efter alle sagens dokumenter er blevet lækket, mener advokat.

11 tidligere ansatte i Danske Bank er på anklagebænken i Estland. | Foto: Jens Dresling

Det er ikke muligt med en retfærdig rettergang for 11 tidligere ansatte i Danske Bank i Estland, efter sagens dokumenter er blevet lækket, mener forsvareren ifølge Politiken.

De tidligere Danske Bank-medarbejdere er anklaget i forbindelse med bankens hvidvaskskandale, men sagen bør afvises, mener advokat Martin Hirvoja fra den estiske afdeling af advokatfirmaet Magnusson, der også har en dansk afdeling.

Årsagen er, at et det i Estland er forbudt for både dommerne og jurymedlemmerne at se sagsmaterialet til efterforskningen før retssagen.

"I den nuværende situation er overholdelse af dette grundlæggende krav ikke længere mulig, da den fulde foreløbige sagsmappe allerede er lækket og i vid udstrækning offentliggjort, herunder også til alle dommerne i amts-, distrikts- og højesteret. Derfor er der ikke en eneste dommer tilbage i Estland, der kan dømme sagen, hvis den sendes til retten," skriver Martin Hirvoja i en pressemeddelelse ifølge Politiken.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, AdvokatWatch.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs