FinansWatch

Nordnet-økonom: Danske Banks nedskæringer er "uundgåelige"

Der er ingen vej uden om at fyre medarbejdere, når en bank vil skære i omkostningerne, mener Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet. Han forventer, at der kan komme flere nedskæringer i de kommende år.

Per Hansen er investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet/PR

Danske Banks melding om at ville skille sig af med 1.600 medarbejdere var helt nødvendig, vurderer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, over for Børsen Pro.

"Det er helt uundgåeligt med personalereduktioner, hvor målet er lavere omkostninger. 65-75 pct. af de samlede omkostninger i en bank er personale," skriver han i en kommentar.

Danske Bank har sat sig et mål om en egenkapitalforrentning på 9-10 pct. i 2023 og en omkostningsprocent i den lave ende af 50'erne, og derfor kan der være flere tiltag på vej i løbet af de kommende år, mener investeringsøkonomen.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs