FinansWatch

Danske Bank i Estland mistænkte selskab for hvidvask – men modtog alligevel knap 200 mio. kr. fra det

Selv om Danske Bank selv advarede de estiske myndigheder om et specifikt selskab på grund af mistanke om hvidvask, tog banken ifølge nye oplysninger alligevel mod overførsler for knap 200 mio. kr. fra selskabet.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank advarede i 2010 selv de estiske myndigheder om selskabet Olsten Continental på grund af mistanke om hvidvask. Alligevel modtog banken i Estland fra 2011-2015 overførsler på i alt 195 mio. kr. fra selskabet. Det skriver Politiken i forbindelse med det nye læk af hvidvaskoplysninger, som en række internationale medier har beskrevet over de seneste dage.

Politiken beskriver, at en medarbejder med ansvar for at holde øje med risiko for hvidvask i Danske Bank Estland undervejs internt også advarede om selskabet gentagne gange. Men den medarbejder, som håndterede kunden, der modtog pengene – Solidstar Worldwide LLP – afviste advarslerne. Den pågældende medarbejder er i dag blandt de 11 tidligere Danske Bank-ansatte fra filialen i Estland, som er mistænkt i estisk politis efterforskning af hvidvaskskandalen i banken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs