FinansWatch

Nyt hvidvasklæk rammer danske banker: Få overblikket her

Søndag aften kunne tre danske medier i samarbejde med en international gruppe af journalister afsløre et nyt læk af dokumenter, som relaterer sig til hvidvask i internationale banker. Lækket giver et indtryk af omfanget af hvidvask, og hvad konsekvenserne af hvidvask har været. Få overblikket over lækket her.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Mere end 2100 fortrolige dokumenter fandt vej til to journalister på det amerikanske Buzzfeed News. Dokumenterne stammede fra det amerikanske Fincen, som er en del af finansministeriet, og som blandt andet efterforsker hvidvask.

Som det allerede stod klart søndag aften, var Danske Bank nævnt flere gange i dokumenterne, fordi bankens estiske afdeling i flere tilfælde har faciliteret, at penge kunne blive sendt til USA og blive hvidvasket. DR, Politiken og Berlingske har undersøgt dokumenterne, og de har fundet ud af, at banken blandt andet ser ud til at have hvidvasket penge for den berygtede hvidvasker Altaf Khanani.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs