FinansWatch

Finanstilsynet kræver svar i Danske Banks gældssag

Finanstilsynet retter kritik af, at Danske Bank ikke har givet et korrekt indtryk af gældssagen, da banken sidste år oplyste om sagen. Tilsynet kræver en redegørelse.

Danske Bank skal aflevere en ny redegørelse i sagen, kræver Finanstilsynet. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Finanstilsynet har anmodet Danske Bank om en redegørelse om forløbet med fejl i bankens system til gældsinddrivelse. Finanstilsynet retter samtidig lyset på, at tilsynet ikke er blevet givet et korrekt indtryk af sagen, da Danske Bank sidste år første gang oplyste til myndighederne om den.

Det fremgår af en meddelelse tirsdag aften.

Finanstilsynet fremhæver, at Danske Bank tilbage i juni og igen i oktober sidste år har oplyst tilsynet om problemer med bankens system til gældsinddrivelse, som har betydet, at banken opkrævede beløb, den "alligevel ikke havde ret til".

"På baggrund af bankens oplysninger var det Finanstilsynets opfattelse, at banken havde ageret, da banken blev bekendt med forholdet, blandt andet ved at iværksætte en undersøgelse, der skulle afdække præcis, hvilke kunder der var berørt, samt sikre, at de blev kompenseret. Endvidere forstod Finanstilsynet, at banken havde sikret, at der var rettet op på fejlene i systemet," hedder det.

Det understreges af tilsynet, at alle berørte kunder skal identificeres og kompenseres, og på den baggrund vil Finanstilsynet undersøge Danske Banks håndtering i forhold til lovens krav.

Blandt de spørgsmål, Finanstilsynet beder Danske Bank redegøre for, er, hvornår banken fik kendskab til fejlene i systemet, hvori består fejlene, hvordan Danske Bank har håndteret de konstaterede fejl, og hvordan den sikrede sig, at samme fejl ikke genopstod.

Danske Bank-chef må æde egne ord i sag om gældsinddrivelse

Medier: Danske Bank kendte til fejl i gældsinddrivelse i 28 år

Rystet minister kræver redegørelse fra Danske Bank i gældssag 

It-lektor revser fejl i Danske Bank-system 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs