FinansWatch

Analytikere tvivler på Danske Bank-toppens mulighed for at nå egne mål

Der er ambitiøse mål for omkostningerne og indtjeningen i Danske Bank, og måske er de for ambitiøse, lyder det fra analytikere.

Foto: Jens Dresling

Danske Banks topchef Chris Vogelzang har et mål om at sænke omkostningsprocenten, øge egenkapitalforrentningen og fastholde udbyttebetaling frem mod 2023, men flere analytikere tvivler på, at det kan nås. Det skriver Berlingske.

Jyske Banks analytiker Anders Haulund Vollesen ser gerne, at banken får fokus på at øge indtjeningen i stedet for blot at skære i omkostningerne.

En anonym analytiker siger, at hvis investorerne troede på planen, så ville aktiekursen se anderledes ud i dag. Handelsbankens Thomas Eskildsen ser frem til en ny opdatering af planen og det transformationsprogram, banken har gang i – han mener dog, det er for tidligt at give en dom om, hvorvidt målet kan nås. Mikkel Emil Jensen, der er bankanalytiker i Sydbank, tror på, at planen er realistisk.

Danske Bank ønsker ikke at kommentere artiklen, da man er i en stilleperiode frem til offentliggørelse af halvårsregnskab 17. juli.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere