FinansWatch

Danske Bank vil nå 100 mia. kr. i bæredygtig investering

Danske Bank fortæller i forbindelse med sit årsregnskab, at banken vil fokusere yderligere på at støtte op om den grønne omstilling.

Foto: Reuters Staff/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank vil ifølge en pressemeddelelse levere over 100 mia. kr. til bæredygtig finansiering frem mod 2023 og Danica Pension vil placere 30 mia. kr. af sine investeringer steder, der understøtter den grønne omstilling. Samtidigt vil banken skære sin CO2-udledning med 75 procent sammenlignet med 2010.

"I Danske Bank både kan og vil vi gøre mere for at bidrage til en grønnere og mere bæredygtig økonomi."

"Derfor offentliggør vi i dag ambitioner og klare mål for indsatsen frem mod 2023," skriver Berit Behring, bankdirektør og ansvarlig for blandt andet samfundsansvar og bæredygtighed i Danske Bank, i pressemeddelelsen.

For finansieringen vil der være tale om mere end en fordobling fra det nuværende niveau og for Danica Pension en tredobling.

Tiltaget er en del af den nye strategi om at "blive en bedre bank for alle interessenter".

"Det er ikke nyt, at vi arbejder med disse ting, men målene er udtryk for, at vi ønsker at gøre mere og er klar til at blive målt på vores resultater," skriver Berit Behring.

Samlet er der syv mål i planen. De tæller bæredygtig investering, bæredygtig finansiering, miljøpåvirkning, mangfoldighed, iværksætter, finansiel forståelse og governance.

I de mål ligger blandt andet, at 35 procent af de højere lederstillinger skal være besat af kvinder i 2023.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere