FinansWatch

Danske Bank: Estere undersøger flere end ti tilfælde i hvidvasksag

Estisk anklager undersøger flere end ti tilfælde af hvidvask i Danske Bank-sagen, skriver Bloomberg. Samlet undersøges banken for et beløb under 14 mia. kr., hvilket ifølge analytiker umiddelbart lyder lavt (Opdateret).

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Danske Bank undersøges for mere end ti tilfælde af hvidvask, oplyser anklagerens talsmand, Olja Kivistik, til Bloomberg News i en e-mail.

Det er tilfælde, der relaterer sig til den formodede hvidvask, der har fundet sted i Danske Banks estiske afdeling.

"Vi kan bekræfte, at den statslige anklagers kontor undersøger mere end ti tilfælde med hensyn til Danske Bank til et beløb op til 2 mia. dollar," fremgår det af e-mailen.

"Når det angår de angiveligt kriminelle handlinger vedrørende Danske Bank og hvidvask er der et vedvarende samarbejde på tværs af flere lande, inkluderende USA," oplyses det.

Talsmanden afviser at gå dybere i detaljer om, hvad der samarbejdes om på tværs af landene.

Til FinansWatch fortæller bankanalytiker Mads Thinggaard fra ABG Sundal Collier, at beløbet på de 2 mia. dollar, svarende til små 14 mia. kr., overordnet set ikke lyder af meget.

"2 mia. dollar er selvfølgelig i sig mange penge, men set i forhold til at der skulle være kørt 200 mia. euro, svarende til 1500 mia. kr., gennem Danske Bank i Estland, så er det ikke meget," siger han tilføjer:

"Det, som jeg holder øje med, er, om der foreligger sanktionsbrud i forhold til amerikanske sanktioner – det er det, der kan ændre noget."

Den franske storbank BNP Paribas gik i 2015 med til at betale 48,5 mia. kr. til de amerikanske myndigheder, fordi banken havde været medvirkende til at bryde amerikanske sanktioner mod handel med Sudan, Iran og Cuba.

(Opdateret kl. 14.59 med kommentar fra analytiker.)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere