FinansWatch

Danske Banks kronprins: Finansielle mål skaber ikke langsigtet værdi alene

FW PODCAST: Samfundet, medarbejderne og kunderne skal prioriteres på lige fod med aktionærerne i Danske Banks nye 2023-strategi. Det lyder som bløde værdier, men det er "noget af det hårdeste, du kan have," siger Jacob Aarup-Andersen i FinansWatchs podcastserie om bankernes pressede forretningsmodel.

Jacob Aarup-Andersen under interviewet i FW Podcast. | Foto: Watch Medier/Jan Bjarke Mindegaard

Der skal skæres ind til benet, og omkostningerne skal ned. Det var hovedlinjen, da Danske Bank for nylig præsenterede den nye strategi, der skal bære banken frem mod bedre lønsomhed i 2023.

Men udover et traditionelt mål om en egenkapitalforretning på 9-10 pct. vil banken også måles på sin indsats i forhold til kunder, medarbejdere og det omgivende samfund.

Umiddelbart kunne det ligne flere store ord om bløde værdier og samfundsansvar. Men Danske Banks egen talknuser og manden, som mange anser for at være fremtidens adm. direktør, slår fast, at langsigtede finansielle mål ikke længere giver mening i sig selv.

"Man kan ikke bare opstille rene aktionærmålsætninger, hvis du vil levere langtsigtet værdi," siger Jacob Aarup-Andersen i en ny podcast fra FinansWatch.

"Det kan godt være, at det er usædvanligt, men det er rigtigt. Det er balanceret, og det er rigtigt," lyder det blandt andet.

I podcasten fortæller Jacob Aarup-Andersen også udførligt om det arbejde, der venter forude med at skabe en mindre bureaukratisk bank.

Han afviser samtidig, at de fire nye målsætninger er udtryk for en mere blød linje i landets største bank.

"Det er noget af det hårdeste, du kan have," siger Jacob Aarup-Andersen.

"Det at skabe fire balancerede målsætninger er ekstremt ambitiøst. Det er vigtigt for os at understrege med det her, at hvis vi på den lange bane vil levere en endnu bedre bank – vi har 148 år på bagen, og vi har planer om at tage 148 år mere og blive en endnu stærkere bank – så er det utroligt vigtigt, at vi ikke bare fokuserer på én målgruppe ad gangen, men at vi fokuserer på alle vigtige målgrupper."

Hør Jacob Aarup-Andersen uddybe 2023-strategien og fortælle om, hvordan Danske Bank bliver mere strømlinet, i afspilleren nedenfor. Du kan også downloade FinansWatch Podcast i Apple iTunes Spotify eller Google Podcast.

 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs